Let op! Alle orders vanaf 15 april worden één week later opgestuurd in verband met de verhuizing van ons magazijn. Excuses voor het ongemak!
media

Keerbergen - Op 13 februari mogen de kappers weer hun deuren openen. Een dag waarop niet alleen zij maar ook hun vele klanten reikhalzend hebben uitgekeken. Kapper Thierry, van het Keerbergse kapsalon pret a couper, geeft hiervoor graag zijn wekelijkse rustdag op. 

“Waar kan ik u nog tussenwringen? Alles zit bomvol.” De eerste woorden die ik hoorde wanneer ik het Keerbergse kapsalon ‘Pret a couper’ van Thierry betrad. Voor een interview, laat dat meteen duidelijk zijn. Want mijn haar knippen en kleuren, daarvoor moet ook ik nog even wachten. 

Wachten had Thierry alvast lang genoeg gedaan. Drie maanden thuis zitten terwijl je gezond bent, dat is niets voor hem. “Vooral omdat ik wist dat het anders kon”, steekt hij meteen van wal. “Ik had alles zo veilig mogelijk georganiseerd, zozeer dat klanten me soms zelfs vertelden dat ze zich hier veiliger voelden dan in het ziekenhuis waar ze werkten.” Hij was dan ook zeer blij wanneer hij hoorde dat kappers weer van start mochten gaan, waarbij hij ook helemaal achter de speciale reden waarom dat zo is, staat. “Ik heb altijd gezegd dat kappers ook een sociale functie hebben”, aldus Thierry. “Mensen komen hier vaak down binnen en voelen zich veel beter wanneer ze mooi gekapt weer naar buiten gaan.”

Zijn klanten hebben er ook duidelijk zin in. “Al vanaf het moment dat de datum van 13 februari begon te circuleren stond de telefoon hier niet stil”, gaat hij verder. “Wanneer in de loop van vorige vrijdag dan ook uitlekte dat het effectief zo zou zijn, was er geen houden meer aan en ben ik beginnen boeken.” Om iedereen zo snel mogelijk te kunnen ontvangen, besliste hij om zijn vrije dag, woensdag, op te geven. “De gewone dagen zaten al meteen vol”, aldus Thierry. “Dus moest ik wel de woensdag erbij nemen.”

Intussen is hij dan ook volop met de voorbereidingen bezig. “Kapmantels en handdoeken die 3 maanden in de kast hebben gelegen, worden allemaal gewassen”, gaat hij verder. “Ik heb ook een CO2-meter gekocht in de hoop dat ik dan de deur niet moet openlaten. Een ventilatiesysteem dat de slechte lucht verwijdert had ik al.” Want koude lucht in het kapsalon is naar verluidt niet meteen bevorderlijk voor de producten die voor een kleuring worden gebruikt. “Het zou beter zijn geweest als beleidsmakers ook eens advies aan een kapper zou hebben gevraagd alvorens ze alle regeltjes bedachten”, voegt hij lachend toe. “Ik ben altijd kandidaat.”

Dat kappers er alles aan zullen doen om zo veilig mogelijk te werken, daar twijfelt hij niet aan. “Je wil niet de kapper zijn waar iemand het virus heeft opgelopen”, bekent hij. “Dan kan je net zo goed de deuren sluiten.”

De deuren sluiten, zoals in de twee lockdowns, dat hoopt hij nooit meer te moeten doen. “De eerste lockdown viel nog mee”, bekent hij. “Je had dan tijd om te ontspannen en eens over alles na te denken. Maar die tweede, die was er te veel aan.” Al heeft hij zijn tijd ook nu nuttig gebruikt. Zo volgde hij niet alleen specialisatie-opleidingen, hij breidde zijn gamma ook op een bijzondere manier uit. “Je kan hier voortaan ook satijnen dekbedovertrekken en lakens kopen”, geeft hij nog snel mee. “Als je op satijn slaapt, blijft je kapsel langer goed.

Link Nieuwsblad.be 

  • Feb 09, 2021
  • Category: PRESS