Op werkdagen vóór 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden via DHL.
media

How to | Tips & tricks voor de gevoelige huid

Reageert jouw huid snel op temperatuurverschillen, zon, kou en wind, bepaalde verzorgingsproducten en heb je regelmatig last van een prikkelend, jeukend of brandend gevoel, roodheid en schilferige plekjes? Dan kan je er bijna zeker van zijn dat je een gevoelige huid hebt. In dit artikel meer informatie over de gevoelige huid inclusief tips, tricksdo’sdont’s en verschillende producten voor dit huidtype. 


Kenmerken en oorzaken van een gevoelige huid


Als je denkt een gevoelige huid te hebben kan het maar zo zijn dat dit helemaal niet zo is, maar dat je gewoonweg de verkeerde producten voor jouw huid gebruikt waardoor je huid een reactie geeft. Bij een echt gevoelige huid komt dit vaak naar boven in periodes van stress, bij weersveranderingen, bepaalde verzorgingsproducten of na het scheren en merk je dit aan een strak gevoel, irritatie, roodheid, overmatig blozen/rode wangen, tintelingen, droge huid etc. Ook hormonale disbalans, de genen, uv-straling, medicijnen en alcohol werken een gevoelige huid in de hand.

Twijfel je of je een gevoelige huid hebt en of het bijvoorbeeld geen eczeem, rosacea of couperose is laat je huid dan eens door een dermatoloog bekijken. Zo weet je zeker dat je met de juiste producten voor jouw huidtype en huidbehoeften aan de slag gaat.

 


Do’s en dont’s bij een gevoelige huid 


– Als je een gevoelige huid hebt dan kan je producten met alcohol, zeep, parfum en kleurstoffen het beste proberen te vermijden maar er zijn ook bepaalde voedingsmiddelen die een reactie uit kunnen lokken. Vaak heb je dit al snel in de gaten als je een beetje bijhoudt wat je eet en hoe je huid reageert. Voedingsstoffen als cafeïne, alcohol, scherpe/pittige kruiden en hete/warme dranken staan erom bekend dat ze huidreacties kunnen veroorzaken.

– Probeer schuimende producten te vermijden; kies liever voor een creamy reiniger, een hydrofiele/olie/balm variant en/of een micellaire lotion. Probeer scrubhandschoentjes, gezichtsborstels en scrubs met scrubdeeltjes erin te vermijden, ga voor een zachte peeling om de huid te ontdoen van dode huidcellen. Probeer je een nieuw product uit? Smeer dan eerst een klein beetje achter je oor of aan de binnenkant van je elleboog en kijk of dit een reactie geeft.

– Gebruik je make-up zoals primers en foundations dan is het ook aan te raden om hierbij eens te kijken naar de ingrediëntenlijsten. Je kan je basis qua producten voor reiniging en verzorging dan wel aanpakken, maar als je vervolgens make-up met voor jouw huid irriterende stoffen gebruikt doe je het effect van je huidverzorging juist teniet.

– Als je de zon in gaat, kies dan voor een product met een mineraal zonnefilter zoals titaniumdioxide en zinkoxide en probeer olie in zonnebeschermingsproducten te vermijden, dit kan namelijk bij de echt gevoelige huidjes een allergische reactie oproepen met een jeukende, rode huid en kleine irritatiebultjes als gevolg. Bekijk eens mijn favoriete gezichtscrèmes voor de gevoelige huid met een hoge SPF en lees het artikel over zonbescherming ook zeker nog eens door als reminder, zeker met het warme weer wat er weer aankomt.


Producten voor een gevoelige huid:


In de nieuwe Biodermal verzorgingslijn voor de (zeer) gevoelige huid vind je een micellair reinigingswater, een dagcrème en een nachtcrème die allemaal geen parfum bevatten, dermatologisch getest en pH-huidneutraal zijn. Er zitten vooral fijne kalmerende en hydraterende ingrediënten in zoals glycerine, panthenol (vitamine B5), haverextract, vitamine E, luffa olie, zoete amandelolie, kamille extract en druivenpitolie.

Biodermal (zeer) gevoelige huid micellair reinigingswater 200ml, €12,49
Biodermal (zeer) gevoelige huid dagcrème 50ml, €19,99
Biodermal (zeer) gevoelige huid nachtcrème 50ml, €19,99

 

De Beautypillow staat vooral bekend als hulpmiddel voor je haren – het zou zachter, beter in model en makkelijker doorkambaar zijn na het slapen hierop – maar voor je huid zitten er ook voordelen aan. Door het zachte satijn ontstaat er veel minder druk en wrijving op de huid wat slaapvouwen voorkomt, verkoelend aanvoelt op de huid en roodheid door warmte en wrijving verminderd. Vanwege deze en de anti-allergene eigenschappen wordt een satijnen kussensloop ook bij de gevoelige huid aangeraden.

De Beauty Pillow is verkrijgbaar in verschillende kleuren voor €22,95 per stuk. Ik vind het zelf heel lekker liggen en zie het zeker als hulpmiddel bij mijn drogere en gevoeligere huid maar ook als ondersteuning voor mijn haar en hoofdhuid omdat ik mijn haar wil laten groeien en het hierdoor minder wrijving en warmte krijgt dan bij een normale kussenhoes.

De nieuwe Yves Rocher sensitive végétal lijn bestaat uit 8 producten die allemaal geen parfum, parabenen, minerale oliën, ‘harde’ alcohol en kleurstoffen bevatten. Er zit onder andere glycerine, shea boter, algenextracten, koolraapolie, vitamine E, acacia extract en extracten van Siegesbeckia Orientalis uit Madagaskar in verwerkt wat een geneeskrachtige kalmerende werking op de huid heeft.

Yves Rocher sensitive végétal soothing micellar water 2-in-1 200ml, €7,90
Yves Rocher sensitive végétal intense soothing concentrate 40ml, €18,00
Yves Rocher sensitive végétal targeted comfort care oogcrème 15ml, €12,90
Yves Rocher sensitive végétal anti-redness moisturizing cream 50ml, €15,90

Mocht jij een gevoelige huid hebben dan hoop ik dat je wat aan dit artikel hebt gehad :) Als er een bepaald onderwerp qua huidtypes, verzorging, huidproblemen en/of ingrediënten is waar je graag meer over zou willen lezen, dien dan gerust een verzoekje in via de reacties onder dit artikel.

Enjoy your day!

  • Apr 16, 2019
  • Category: BLOGS